Melliz

 

Nu är det jul igen…men dessförinnan kommer Aktivitetskvällen!!!

Hej alla härliga Melliz familjer!

Nu finns jullovslappen att hämta i pappersform på Melliz eller att ladda ner här på hemsidan under lov-fliken. Det finns en rad olika sätt att anmäla ditt/dina barn på: Lämna in blanketten till Mellizpersonalen, mejla till verksamhetsansvarig, Cicci, (adress finns på lovlappen eller så går det bra att använda kontaktformuläret här på hemsidan), det går också bra att ringa till Melliz, 08-508 15 890, skriva en egen lapp och komma förbi med den, be era barn tala om för oss när de ska vara här eller kommentera här på hemsidan under lovfliken. Huvudsaken är att vi har er anmälan senast torsdagen den 6/12 (tryckfelsnisse har varit framme på lappen…men det är den 6/12 som är sista anmälningsdag). Glöm inte att ansvaret för att anmälan kommer in i tid ligger på er vårdnadshavare och inte på barnen.  Alla anmälningar som sker via e-post till verksamhetsansvarig, Cicci, bekräftas också via e-post. Då semestrar ska beviljas för personal och mat ska beställas hoppas vi att ni respekterar vår sista dag för anmälan.

Nu till AKTIVITETSKVÄLLEN 🙂

Onsdagen den 5/12, kl. 16.00-19.00 äger höstens stora Mellizevenemang rum!!!
Melliz kommer att öppna portarna för en Aktivitetskväll där Mellizbarnen tar över personalens jobb för en eftermiddag/kväll och anordnar klassiska Mellizaktiviteter  för er vårdnadshavare och övrig släkt och vänner. Alla besökare kommer helt enkelt att få prova på hur det är att gå på Melliz och det kommer att erbjudas en mängd olika aktiviteter, allt från pyssel och sporter till härliga ”fredagsaktiviteter” såsom Bingo och Ljushallsfiske.
Vi kommer att ta inträde till detta event och då ingår alla aktiviteter samt fika och Mellizbakat fikabröd. Det kommer även att finnas möjlighet att köpa lotter i våra lotterier.
Alla intäkter går oavkortat till Sponsor Light, ett projekt som hjälper barn till fattiga föräldrar i Uganda att få gå i skolan. Detta är ett projekt som vi på Melliz håller varmt om hjärtat och som vi har hjälpt i många år nu.
Betalning sker denna dag helst via Swish men även i viss mån jämna pengar.

Var: A-huset i Björkhagens skola
När: Onsdagen den 5 december, 2018, kl 16.00-19.00 (Mellizbarnen ”jobbar” till kl. 20)
Pris: 60:-/vuxna, 30:-/barn, Gratis för barn under 2 år och för Mellizbarn.
Var går pengarna: Alla pengar går oavkortat till Sponsor Light.
Vad får jag: Alla aktiviteter och fika ingår i inträdet.

Vi hoppas att så många som möjligt har möjlighet att komma! VARMT VÄLKOMNA!!!

 

Höstlov på Melliz!

Terminen går i ett rasande tempo och på Melliz är det fullt ös. Det är redan dags att börja fundera över höstlovet för er där hemma. Höstlovslapparna finns nu att ladda ner under lov-fliken eller att hämta i pappersformat på Melliz. Sista dagen för anmälan till lovet är måndagen den 8 oktober. För att kunna planera dessa dagar samt eventuell semester för personalen kan vi inte ta emot några sena anmälningar. Att anmäla ert barn till lovet är dock väldigt lätt; det går att lämna in lappen, ringa, maila, skriva i kommentarsfältet här på hemsidan, skicka meddelande via ert barn, komma förbi…ja alla sätt är bra utom de dåliga 🙂 Värt att tänka på är att ansvaret för att anmälan når oss ligger på er vårdnadshavare, inte på barnen.

Nu ska här planeras halloweenfest 🙂 

Mvh Mellizpersonalen

Årsmöte på Melliz!!!

Det är ett riktigt valår i Sverige i år och det gäller även här på Melliz och Melliz framtid står faktiskt lite på spel. Alla ledamöter, förutom en, avgår i och med årsmötet (flertalet har barn som nu gått upp i år 7) och nu behöver vi en ny styrelse för att vi ska kunna fortsätta driva Melliz i samma anda. Vi hoppas därför att så många som möjligt kan komma på årsmötet, måndagen den 1/10 kl. 19.00 i Mellizlokalen och att många vill engagera sig i styrelsen 🙂 Kallelsen och bilagor hittar ni under ”Information från Styrelsen”-fliken.

Mvh Mellizpersonalen och styrelsen

Nya rutiner för APT (arbetsplatsträff) Mellizpersonalen

Hej alla Mellizfamiljer!
Terminen på Melliz har fått en kanonstart och den här veckan startar vi upp alla härliga aktiviteter. Så håll utkik i kalendern och påminn gärna era barn att anmäla sig på grå tavlan på Melliz så att de kan vara med på våra aktiviteter, men se också till att de faktiskt kan delta den aktuella dagen så att de inte har några andra fritidsaktiviteter som krockar.

APT, arbetsplatsträff, för Mellizpersonalen kommer i år att hållas vissa onsdagar (ca 3-4 ggr/termin). Vid dessa tillfällen kommer Melliz att stänga verksamheten kl. 15.45 så att all personal har möjlighet att gå på dessa lagstadgade möten. Har ni behov av omsorg efter kl. 15.45 dessa dagar kan det ordnas i fritidshemmens regi. Detta måste dock föranmälas till verksamhetsledaren på Melliz, Cicci, senast måndagen veckan innan APT (dvs 9 dagar innan APT-tillfället).

Planerade APT under HT18 då Melliz stänger kl. 15:45 (observera att datumen kan komma att ändras)

 • 19 september (anmälan senast 10/9)
 • 24 oktober (anmälan senast 15/10)
 • 19 december (anmälan senast 10/12)

 

Välkomna alla gamla och nya Mellizfamiljer!

Ni är alla varmt välkomna till en ny termin på Melliz! Tänk vad sommaren har gått fort, nu är det snart dags för skolstart igen. Vi på Melliz har redan mjukstartat höstterminen och haft öppet sedan den 13/8. Vi är alla i personalen, både gamla och nya, väldigt taggade på att dra igång detta läsår på riktigt nu. Det finns många idéer som vi vill kunna implementera och efter förra årets knackiga start med lokalrenoveringen som drog ut på tiden så är vi verkligen på hugget 🙂

Vi gör så som vi alltid har gjort de två första veckorna, v 34 samt 35, med invänjningsveckor…så att vi alla lär känna varandra lite bättre och hur det fungerar på Melliz. Varje dag kommer ”dagens lek” att presenteras som man då kan välja om man vill delta i och under dessa veckor kommer vi också ha lite extra samlingar för att påminna om vår värdegrund och övriga regler.

Vi vill passa på att påminna alla nya Mellizfamiljer att lämna in ”bekräftelselappen” så snart ert barn börjar på Melliz (gärna samma dag) och skulle det vara så att den har kommit på villovägar (den skickades ut per snigelpost runt midsommar tillsammans med första fakturan), kom förbi så ordnar vi en ny.

OBS!!! Vi vill även observera er på att det redan går löss på skolan och Melliz. Vi ber er därför att luskamma era barn regelbundet för allas vårt bästa. Tack.

Solvarma höstterminshälsning, Mellizpersonalen.

 

TrevliSommar

Den ordinarie terminen på Melliz avslutas imorgon (21/6) och de flesta av oss går på sommarlov. Alla blivande 4:or är nu inskrivna och ett brev med info, bekräftelselapp samt första fakturan postades igår. De blivande 7:orna är nu utskrivna…lika vemodigt varje år. Men små brev som dessa gör att man genast ser fram emot en ny hösttermin full av aktiviteter och minnen som bara väntar på att skapas!

20180620_132729 (2)

Tack för den här terminen!

Soliga sommarhälsningar från Mellizpersonalen!

Ett STORT tack…

…till alla som på ett eller annat sätt var med och bidrog till en superlyckad Sikta mot stjärnorna – Talang 2018 i förra veckan! Vi fick in hela 12.000:- som kommer att göra stor nytta i Uganda genom Sponsor Light! Tusen tack!
Nu lider terminen mot sitt slut och det är inte långt kvar till skolavslutningen. Vi på Melliz vill passa på att önska alla en fin sommar och glöm ej bort att kolla in lite viktiga datum här nedan i föregående post.

Må så gott och tack för det här året!

Soliga hälsningar från Mellizpersonalen.

Viktiga datum under våren 2018

Tiden går sååå fort nu. Snart är det redan sommar. Sista dagen för anmälan till sommarlovet (eftermidsommar) har passerat men Melliz är öppet som vanligt för alla Mellizbarn fram till midsommar utan föranmälan, bara man är på plats senast kl. 09.30 varje dag.

Sikta mot stjärnorna – Talang jobbas det för fullt med i alla hörn på Melliz och den 17/5 smäller det…det får ni inte missa!!!

Här nedan kommer lite viktiga datum att hålla reda på under våren. Det kan vara så att det tillkommer lite datum allt eftersom så håll ögonen öppna här nedan om det tillkommer något.

30/4 – Valborg, Melliz har öppet kl. 08.30-17.30 utan föranmälan

1/5 – 1:a maj, Melliz är stängt

9/5 – Superviktigt Stormöte med all information för Mellizbarnen om SMS-T-veckan kl. 14.30-15.00!!!

10/5 – Kristi himmelsfärds dag, Melliz stängt

11/5 – Klämdag, Melliz har öppet kl. 08.30-17.30 utan föranmälan

14/5 – Gen- och soundcheckrep för alla artister, ljudtekniker, ljustekniker, scenografer, scenarbetare och konferencierer. Alla artister och konferencierer ha fått en specifik tid inbokad som finns på anslagstavlan inne på Melliz. Se till att vara på plats i Aulan i god tid innan er utsatta tid. OBS!!! Se till att alla i grupperna kan närvara, det är obligatorisk närvaro som gäller! 

15/5 – Obligatorisk eftermiddag för scenografterna som pimpar aulan denna dag.

16/5 – Genrep inför fritids! Obligatorsikt för artister, konferencierer, scen-, ljud- och ljustekniker denna dag. Samling för alla kl. 13.45 i Aulan och då ska alla vara färdigklädda (för dem som har lektioner har vi sökt ledigt för). Föreställningen börjar kl. 14.15 och vi räknar med att vi är färdiga senast kl. 16.30.

17/5 – Alla artister, konferencierer, fotografer, cafépersonal, scenarbetare, biljettansvariga, ljud- och ljustekniker ska vara på plats senast kl. 17.00 och då ska man vara färdigklädd, ha ätit middag och vara redo. Middagen kan lösas genom att gå hem och äta på eftermiddagen, ta med matlåda hit som kan förvaras i vår kyl under dagen (vi har micro för uppvärmning), ta med pengar och gå och köpa något på Kryddan eller liknande.
Insläppet börjar kl. 18.00. Föreställningen börjar kl. 18.30. 60:-/vuxen, 30:-/barn, gratis för alla barn under 2 år och alla Mellizbarn. I entrén ingår korv och saft i pausen. Alla intäkter går oavkortat till Sponsor Light, ett projekt i Uganda som hjälper barn, till mycket fattiga föräldrar, att få gå i skolan.
Vi räknar med att föreställning är slut absolut senast 21.00.

21-22/5 – Treorna besöker Melliz. Mellizbarn är utomhus till kl. 15.00 då de får gå och in och äta mellanmål och sedan vara inne om de vill.

23/5 – Alla treor är på besök på Melliz. Alla 4:or är kvar på Melliz medan 5:or och 6:or går till ängarna och grillar.

6/6 – Nationaldagen, Melliz är stängt.

7/6 – 5:ornas avslutningsdag på Melliz. Mer info kommer. Melliz är stängt för 4:or och 6:or

8/6 – Skolavslutning

11/6 – Melliz stänger kl. 15.30. Mer info om detta kommer i ett utskick från Rektor Ingela Fondin.

12/6 – 6:ornas avslutningsdag på Melliz. Mer info kommer. I övrigt gällande sexorna så vill vi bara förtydliga att alla Mellizplatser för barn i åk 6 sägs upp automatiskt till midsommar. Tusen tack för den här tiden 🙂 <3

11-21/6 – Sommarlov på Melliz. Fram till midsommar har Melliz öppet kl. 08.30-17.30 utan föranmälan. Man måste dock vara på plats senast kl. 09.30 varje dag för att utnyttja sin plats. Glöm inte att ta med badkläder utifall att andan faller på 😉

 

Anmälan till sommaren 2018

Även om sommaren just nu känns väldig fjärran så är det…eller ska i varje fall den inte vara så långt borta. Här kommer nu lite information gällande sommaren.

Melliz stänger som bekant till midsommar varje år och öppnar igen veckan före skolstarten i augusti. På grund av detta faktureras ni vårdnadshavare endast halv avgift i juni samt augusti och ingen avgift för juli. Mellan skolavslutningen måndagen den 11/6 och torsdagen den 21/6 krävs ingen föranmälan utan alla mellizbarn är varmt välkomna till Melliz mellan kl. 08.30 och 17.30. Vill man utnyttja sin plats måste man dock vara på Melliz senast kl 09.30 varje dag.

Andra datum som är bra att känna till är att torsdagen den 7/6 kommer Melliz att hålla stängt för alla elever i 4:an och 6:an. Personalen har utvärdering denna dag samt åker på avslutningsutflykt med 5:orna. Melliz har även helt stängt 16-17/8 för planering.

För mellizbarn med behov av omsorg 25/6-10/8 gäller en speciell avgift och anmälan som du kan läsa mer om här och ladda ner för att lämna in senast onsdagen den 18 april till oss på Melliz.

Mvh Mellizpersonalen

Zebravecka!

Den 31 januari varje år infaller Zebrans dag. Detta firade vi på Melliz givetvis STOOOOORT hela förra veckan och det hela kulminerade i en stor zebrafest i fredags. Riktigt kul! Vi tänkte bjuda på en liten bild från förra veckan på zebrapersonalen (minus en zebra som var på varmare breddgrader).

Zebrapersonal
Ha en fin vecka!
Mvh Zebrapersonalen

 Posted by at 21:56

  9 Responses to “Melliz”

 1. Hej
  Anton Ofner 4B kommer vill vara på Melliz under jullovet
  //Carina

 2. Hej!
  Fredrik Areskog, 5 C, vill gärna vara på Melliz tisdag och onsdag under höstlovet 2018.

  Med vänlig hälsning
  Mikael Areskog

 3. Hej!
  Tova Malmquist, 6C vill gå på Melliz måndag-tisdag på höstlovet.
  Olle Malmquist, 5C vill gå på Melliz tisdag på höstlovet.

  Hej från Sara

 4. aanice很高兴aaaaa

 5. buenas tardes seño de melliz
  mi nombre es Felix y mi apellido es Melliz,
  me gustaría saber de donde proviene este apellido.
  tengo mucho tiempo tratando de saber.
  espero alguna respuesta

 6. Hej!

  Mijo som går i klass 6D vill gärna vara med på Hallowenfesten på tisdagen den 1/11.
  Återkoppla gärna så vi vet.

  Hälsningar
  Karolina Mijos Mamma

 7. Maya 6C kommer på lovet tisdag -fredag 27-30/10/Pernilla

 8. Max vill gå på Melliz på höstlovet, måndag – onsdag 26/10-28/10-15.
  Vänliga hälsningar
  Anna-Lena Carlqvist

 9. Hej!
  Jag vill anmäla min son Nils Nordenskiöld i 6a. Vi är nya på skolan. Hur gör vi?
  Med vänlig hälsning,
  Sofia och Nils

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)